Navštíveno 3117x

Čaute ve spolek,
mám takovej zajímavej dotaz, spíš něco k zamyšlení ...
Náš garážmajstr bydlí asi na půli cesty, kterou denně absolvuju do práce a z práce. Mám firemní auto s online GPS, kde se zaznamenávají rychlosti (jen v případě služebních kilometrů) a trasa.
Jde o to, že náš garážmajstr má hodně známých policajtů a někdo od nich si postěžoval na můj styl jízdy. Ve městech a vesnicích jezdím striktně 50 na tempomat, takže tady mám svědomí čistý, ale na okreskách pravda, jezdím krapet rychleji - ale nikoli agresivně. Prostě když je cesta volná, tak tomu šlápnu - toto prosím bez zbytečných OT, je to moje věc. Než mě někdo začne kamenovat, ať si sáhne do svého svědomí.
Nyní k jádru pudla. Garážmajstr se mi ozval, že se toto musí řešit. Řekl mi úsek, kde sem jel rychle a dle jeho známých policajtů jsem tam prej cosi předvedl. Ano, jel sem tam rychle, přiznávám, ale nejsem si vědom, že bych tam někoho ohrozil či omezil.
Prý mám na výběr 2 možnosti. A - sebere mi firemní auto B - bude to muset postoupit PČR. A tak se ptám. Nikde mě nikdo nezměřil, neexistuje záznam od PČR o mojí rychlosti. Je pravda, že rychlost v úseku, kde jsem jel rychle je zaznamenaná v elektronické knize jízd. Můj nadřízený se k tomu zatím postavil tak, že pokud mě nezměřili oficiálně a jde o jen jakýsi pocit policajta v civilu, tak se to nebude řešit.
Co vy na to? Jde na popud policisty v civilu, dle jeho pocitu, donutit zaměstnavatele ukázat rychlosti z knihy jízd a požadovat za to postih? Zdá se mi to jako nepravděpodobné, protože to by mnoho a mnoho firemních aut dávno nejezdilo - viz ten blbec s Mercedesem, kterej to párkrát rozpálil a pak brzdil.
Díky za postřehy.
vůbec bych to neřešil, co víc k tomu říct
obavam se, ze toto je spor ciste mezi tebou a garazmistrem.
tezko neco radit, kdyz nkdo nezna situaci ve firme.
chybi mi tam jeste trti moznost : vsimne pro garazmistra :-/
alespon tak mi to z jeho strany prijde ...
Je GPS certifikovanej merici nastroj PCR? Ne? Takze nasrat. KDyz to chtej resit pres zaznam z firemniho auta, tak nic jinyho nemaji.

16.03.2011, 10:10 |
clown at to da tem policajtum ... , nevim, co by chtel resit.
ano kazdy mame toho sveho kretena na pracovisti .. :o)
Nevim jakej mas vztah s garazmistrem, jakou on ma pravomoc ti sebrat auto, ale v tomhle pripade bych mu s usmevem rek, at to klidne postoupi. Mno a holt bych se pak zamyslel, jestli neubrat mimo obec. Neco se nekomu nelibi, bud po tobe nekdo cilene jde nebo jen tak nekoho seres :o)

16.03.2011, 10:15 |
Atrey jako ostatní nademnou, šéf to neřeší a ani nemusí, dokud neuděláš nějakej průser. Policajtum to může být taky jedno, když tě nezměřili, z knihy jízd nemůžou uložit žádnou pokutu ani pokárání. Garážmistr je sice velice uvědomělý disciplinovaný spoluobčan,ale poslal bych ho do pr..le. Tohle bych musel řešit každý den ať mi lidi jezdí opatrně a bezpečně atd. - je to jejich svědomí jak jezdí,když mají průser tak je to nechám pořádně sežrat.
garážmistr je nejspíš bejvalej člen PS VB, ne? Nicméně jestli jezdíš jako prase, tak chápu, že se to někomu nelíbí..
Vůbec bych to neřešil jak píšou ostatní podle GPS ti muže prd jednak to neni certifikovanej přístroj pro měření a už párkrát se mi stalo že jsem stál na místě a podle GPS jsem jel skoro 300kmh takže pokud tě nezměří nebo něco neprovedeš neřešil bych to.
"Za znalosti zaměstnanců v oblasti pravidel silničního provozu není zaměstnavatel odpovědný." - takže pokiaľ Ťa nechytili, nenamerali, môže si ísť garážmajster strčiť péro do riti a nepomôže mu ani log z GPS. Ten môže ukázať šéfovi a keď jemu to nebude vadiť, alebo Ťa nepokára, tak si môže ísť to péro strčiť do riti ešte raz.
garážmistr je asi pěknej kretén...
:D všude se najde nějaký koko.. :D

16.03.2011, 11:19 |
Rustapha-659 | Upraveno: 2011-03-16 11:22:20
Vencaf: a k tomu členem Uličního výboru :oDD
Slim: tak teď jsi mě zničil :oDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD ..a hrdzavú kotvu do chrbta!
a celkově jako Dave1984 :o) blbec a ještě ke všemu důležitej je hrozná kombinace..
P.S.
Pak před nás ještě předstupuje (jak říkal Luděk Sobota)Biskupova otázka:
V jaký relaci je "Garážmistr" k Milhauzzovi..
Garážmistr je garážmistr, žádný zaměstnanecký vztah mezi sebou nemáme, není to tedy žádný nadřízený, ani člen nějakého "výboru", prostě zaměstnanec, který se stará o vozový park.
pak jsou jeste moralni otazky:
jaky vliv ma milhouzzova jizda na udrzbu vozidla a kolik lidi v okoliproti nemu revoltuje.
bo pravni stranka je jedna vec, ale nasirat okoli taky nejde do nekonecna ;-)

16.03.2011, 11:50 |
MazliG | Upraveno: 2011-03-16 11:50:39
Milhauzz: jestli opravdu někoho svojí jízdou vyloženě "nesereš" a jen garáž-mistr / to je funkce .o) / je nějakej chytrej - tak já bych - mrd*l na garážmistra - vůbec bych to neřešil - nou problém - ty jsou jinde - třeba v japonsku ...
Jo jo, v japonsku maj jiný problémy.
Kažopdáně uznávám, že jezdím rychle mimo obec, pro někoho to může být "že jedu jako prase", ale pro mě je daleko horší čuně ten, kterej jede 70tkou pořád, včetně obce - ten si pak naivně myslí, že on přeci jede pořád pomalu a tak je dobrý řidič ... no ale dost konsiprace.
Dopadlo to tak, že musím jezdit všechny kilomerty na firemní a bude se to hlídat.
U mě osobně to dopadlo tak, že dnes večer updatuju CV, kam to dál povede, máte jistě zdravé tušení.
Howgh.

16.03.2011, 12:08 |
MaxxT ne, vubec bych to neresil.
te´dko to řeknu hodně blbě, já jsem třeba ve firmě 11 let, a stát se tohle - tak si myslim, že tý firmě vydělám nějakou tu kačku a znají mě a určitě by se ke mě takhle nechovali ... nemají na tebe nějakou pifku ?
kvůli tomuhle "si nechat odejít" člověka - jestli jseš v pohodě a makáš - divný...

16.03.2011, 12:16 |
Rustapha-659 | Upraveno: 2011-03-16 12:20:36
Milhauzz: aha,ale koukám že by mohl bejt z fleku ředitel zeměkoule :o(
To,co jsem se zatím o něm dočetl mi je silně nesympatický....měl by se starat o svý a šoupat botama..skoro mi to připadá jako jeden tady z tý fotky :o( Ty praktiky mi tím silně smrdí..

Milhauzz: musíš jezdit všechny kilometry firemní proč? Nařídil Ti to zaměstnavatel?? Resp. ten s kým máš uzavřenou pracovní smlouvu nebo Ti ukládá nějaká vnitropodniková směrnice? Pokud ne, tak nevím co řešíš...
A to že chce nějaký ochránce v civilu (tím myslím toho příslušnika) něco řešit, tak má smolíka. GPS není certifikované zařízení k měření rychlosti. Jakožto důkaz to nemůže obstát, prakticky jen blb by se tím zaobíral.
Mno, bylo mi oznámeno, že překračování povolené rychlosti dané zákonem je hrubé porušení pracovní kázně.
Nevím, práci odvádím dobře, sem dochvilný, u zákazníků mám vždy nadstandardní ohodnocení, SLA (dělám v IT) plním, nikdy žádný problém. A tohle všechno mám za to, že sem jel rychlejc. Je mi smutno.
Ale nevěším hlavu, počítače, servery a sítě jsou všude a vždycky se někde něco pokazí nebo se někdo nechá překecat na redesign nebo novou implementaci. Věřím, že za nějakej měsíc tohle u jinýho zaměstnavatele řešit nebudu.
Doufám že teď do firmy budou chodit stížnosti ostatních řidičů, že jeden blbec z naší firmy brzdí provoz, protože dodržuje 90tku mimo obec :)
tak to se STBáček dobře činí....velebnosti jdu blejt :o(
No ty kráso, kam až můžou vést "dobré vztahy na pracovišti"...rozumná domluva s nadřízeným není? Fakt si chtějí nechat kvůli takové hovadině odejít člověka? Kdyby za tebe museli platit flastry, nebo měli nějaké problémy s odvedenou prací, tak neřeknu, ale TOHLE??? Soukromá aktivita nějakého idiota, kterému si "postěžoval kamarád"...no, každopádně, jestli si firma takhle váží zaměstnance, pak není důvod se nepoohlédnout po jiné práci - naprosto chápu a rozumím.

16.03.2011, 13:33 |
xSam No já se na to podívám z druhé stránky:
Pokud bych byl majitel firmy a moje služební auta s reklamou by po okreskách jezdila třeba 150, neměl bych z toho radost. Pak si může spousta lidí, které takhle jedoucí moje auto potká, říct:"jezděj jako kokoti, takže to jsou kokoti a nic od nich nikdy nechci".
Takže přístup vedení firmy a porušení pracovní kázně, docela chápu.
To, že garážmistr je č**ák je však věc jasná...
Uznávám že tou rychlostí asi nereprezentuju firmu v dobrém světle. Dál se k tomu asi už vyjadřovat nebudu, jednal bych emočně, mám z toho ještě horkou hlavu...

16.03.2011, 13:57 |
Atrey to: Milhauzz - mrkni do vašeho provozního řádu jestli tam máte odstavec o dodržování dopravních předpisů ČR, jestli ne, tak hrubé porušení pracovní kázně je neplatné. Neznám firmu která má něco takového dopsáno v řádu, to by tam museli dopsat celou ústavu abys něco nepodělal. Buď rád že jedeš 90 mimo obec, mě se nedaří jet kolikrát ani 70 když jedu do/z práce. Jestli jezdíš mimo obec cca +-100km/h to je tak normál, ale jestli o dost víc tak by ses měl nad sebou trochu zamyslet.

16.03.2011, 14:23 |
hanx na tvym místě bych to neřešil a začal jezdit normálně

16.03.2011, 15:30 |
kubo neviem aky mas v aute gps sysytem, ale ja mam prepinac sukromne - sluzobne km. Prepnem na sukromne a potom v PC pred odovzdanim knihy jazd zeditujem na sluzobne a mozu mi....
Porušeni pracovnej kázne? Neexistuje aj u Vás niečo ako všade inde, že 1. napomenutie, 2. napomenutie s rozvojovým plánom a potom prípadne padák? ;-)

16.03.2011, 15:46 |
Luke_288 | Upraveno: 2011-03-16 15:47:18
kubo: nějak nevím proč teda vůbec na ty soukromý přepínáš.
jinak jak už bylo řečeno, jestli máš na káře firemní loga tak bych zvolnil, protože to je fakt na piču a je uplně jedno jestli to máte v nějaký podnikový směrnici, protože co může bejt horší než bejt zaměstnanej někde, kde je na tebe vlastní šéf nasranej.
u nás naštěstí na autách nic napsaný nemáme a když někdo udělá nějakej průser, tak pokud je to zrovna s firemním, (stalo se asi 2x), zaplatí se to a kdyby se to opakovalo často, strhne se z platu.
ale jak už někdo taky psal, zaměstnanec generuje peníze, tak čas od času nevidim důvod pokutu nezaplatit.

16.03.2011, 17:10 |
Ravo no to je radost... ÁÁÁÁCH JO.

16.03.2011, 18:34 |
BadyS já bych v tom spíš hledal, že garážmistr potřebuje šéfovi zdůvodnit tak skvělý systém hlídání vozidel (třeba jejich další nakup, upgrade) tak jsi jeden na ráně pro rychlost, kterou tento mega buzerantský systém zaznamenal...
a šlo o služební jízdu v daný moment, nebo soukromou cestu domu apod.?
Taky dělám v IT, ale poukazovat šéf na toto, tak si asi klepu na čelo a asi bych se tomu vysmál.
Šlo o soukromou cestu služebním autem při návratu z práce domů.
Nu, zatím jsem jen komunikoval s garážmajstrem, uvidíme, jak se k celé situaci zachová můj nadřízený. Zatím si drží odstup a mlčí, než bude mít všechna fakta pohromadě. Je pravda, že ve firmě panuje "blbá" nálada nad ekonomickou situací z loňskýho roku, která se s námi táhne a některý personální opatření zasáhlo i mýho nadřízenýho, kterej je díky tomu v rezignovaným stavu (dělá jen co musí).
Nu nic, vypínám služební telefon, vytáhnu si ze sklepa "dobručké" červené a šmitec:)

16.03.2011, 19:19 |
Kacko Tak to je dobrej joke tohle:)
Slim: tohle ted zavedl novy boss pred tydnem u nas, plus mi rekl, ze loni jsem mel dva "prusery", takze uz mam dve napomenti vycerpany:D

16.03.2011, 20:23 |
pbjun Vubec to neres - my jsme na firme tlaceni do obcas tvrdych terminu - 4 hod na opravu s tim ze si pro ND jedeme z ostravy do brna a zpatky na servis takze si dovedes predstavit jak se jezdi... Nestihas - nemas premie (rocne 4platy navic + prescasy a priplatky za sluzbu) takze rychlosti se resi tak abys nemohl prijit na miste o papiry - dalnice do 170 (180) obec zpravidla 50 - zbytecny risk, mimo obec co je bezpecne, vetsina z nas ma najeto k milionu km bez nehod - skutecne jsme pirati silnic? :D. Garazmistrovi rozbij tlamu a vubec to neres, dokud neni zaznam s fotkou s spz tak Ti muze maximalne umejt auto :D
nějak mi hlava nebere jak můžeš soukromou cestou při návratu domů porušovat pracovní kázeň :-)

16.03.2011, 21:27 |
jzxr | Upraveno: 2011-03-16 21:29:35
osobně bych pokud to lze firemní auto vrátil a jezdil svým, nebo prostě tramvají. takovou buzeraci bych odmítl se vším všudy.
ještě že máme rozumný vedení a neni problém při našem nájezdu doplnit auto o pasivní detektor
Bart007 : a jo čoveče, hodně dobrej postřeh :)
takže problemy vyřešen :-)
Rekni ze bud spechas za zakazniky nebo ze mas doma manzelku pred porodem a proste se o ni bojis.Priste ze uz si das na to pozor a hotovo.
jxzr: tak to bych tě chtěl vidět, když bys v PHM projezdil služebně třeba 10-15tis s firemním autem, tak jsem si 100% jist, že se se zaměstnavatelem nedomluvíš na změně na jězdění na cesťák, protože to ho vyjde na daleko víc peněz. takže bys to topil ze svýho jo?

17.03.2011, 10:02 |
clown ty zivis garazmistra, ne on tebe ... :o)

17.03.2011, 10:30 |
Bucci hele, jediný z čeho můžeš mít podle GPS problém je, když budeš jezdit soukromý km a psát to jako služební - a když se na to přijde....
ostatní vůbec neřeš